Image
Top
Menu

Binnentuinen Parkentree Schiedam (2020)

een tuin om elkaar te ontmoeten

Begin juni 2020 is de realisatie van Parkentree opgeleverd. Buiten5 heeft voor deze ontwikkeling in opdracht van Beyond Now, Blauwhoed en de Gemeente Schiedam de twee binnentuinen ontworpen.

Deze binnentuinen zijn ontworpen in cocreatie. In een aantal bewonersavonden hebben we keuze gemaakt in ontwerp-richting, in het toepassen van de elementen zoals banken, heuvels en toegangspaden en in de kleurstellingen van beplantingen.

samen nadenken over ligging van toegangspaden

Aan de hand van deze sessies zijn de ontwerpen opgesteld. Beide ontwerpen zijn erg familie van elkaar, ondanks de verschillende locaties en bewoners. Het zijn twee-eiige tweelingen. Belangrijke onderdelen bij de presentaties zijn privacy en contact, Bomen en schaduw en/of zon, afsluitbaarheid en diversiteit in beplanting.

De materialen kwamen steeds dichter bij elkaar te liggen

 

Uiteindelijk zijn er twee binnentuinen ontworpen met beide een verlopen middenpad, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten in de tuin en tijdens mooie dagen met elkaar op de banken kunnen zitten. Het regenwater van de terrassen wordt via de tuin, middels drainage door de tuin vervoerd. iedere tuin heeft een heuvel en houten lamellen om de privacy te waarborgen maar toch ook contact te hebben met de tuin.

UA-44802968-1