Image
Top
Menu

Over mij - Buiten5

Leven in contact met het ecosysteem
Mijn ideale leefomgeving? Een aangename, diverse en gezonde buitenruimte, die uitnodigt om in te verblijven. Waar we als mens gezond onderdeel uitmaken van de omgeving.

Je ziet de dauw uit de berm opstijgen, terwijl je naar je fiets loopt. Je hoort de ritselende bladeren als je de voordeur achter je dichttrekt. Frisse ochtendlucht vol zuurstof prikkelt je longen en vogels vliegen vrolijk kwetterend op als je langsfietst. Midden in een groene stadse omgeving beleef je de seizoenen optimaal.  Het vele groen en de verschillende sport- en spelmogelijkheden trekken je, als vanzelf, je huis uit naar buiten. Iedereen leeft in balans met elkaar en de omgeving. 

Mijn sleutelwoord voor zo’n leefomgeving? Beplanting. Groen voor al je zintuigen. Je raam uitkijken en bomen, planten en bloemen zien, geeft al zo’n ander gevoel dan aankijken tegen stenen. Laten we flora en fauna omarmen in plaats van weg te straten. En laten we ervoor zorgen dat mensen (weer) bewust leven met de natuur. 

Dat doen we door leefomgevingen te ontwikkelen die: 

… een hoge biodiversiteit in flora en fauna waarborgen. Hallo bloemen en bijen!

… uitstekend omgaan met de toenemende klimaatextremen

… sporten en spelen stimuleren. Buiten lonkt. Van de bank af en bewegen.

… niet voorbijgaan aan wat er al aanwezig is. Door materialen en beplanting zoveel mogelijk te hergebruiken. 

Kun jij je vinden in deze visie? Dan wordt het tijd voor koffie. Of een wandeling buiten, ga naar contact

Een verhaal maak je samen
Een verhalend ontwerper. Dat ben ik. Maar het hele verhaal verzin ik niet zelf. Om tot een ontwerpplan te komen heb ik alle betrokkenen nodig. Ik wil alle perspectieven, meningen en wensen op tafel krijgen. Iedereen, van expert tot eindgebruiker, bezit een hoofdstuk en samen maken we van al die hoofdstukken één krachtig, kloppend verhaal. 

In dit proces van cocreatie kijken we naar ieders kracht. Mijn kracht is de verbinding leggen tussen alle betrokkenen en op zoek gaan naar de verschillende hoofdstukken. Het onzichtbare zichtbaar maken. Als alle betrokkenen met elkaar verbonden zijn, en elkaars hoofdstuk hebben gelezen, ontstaat er begrip en werken we echt samen. Vervolgens zet ik dit verhaal om in een ontwerp. In mijn onderscheidende, cartooneske stijl.

Zelfstandig en als onderdeel van
Vanuit Buiten5 werk ik als zelfstandig ontwerper. Daarnaast wil ik graag betrokken zijn bij verschillende projecten. Als ontwerper en als sparringspartner. Maar je kunt me ook benaderen voor conceptvorming en visualisatie. Ik heb een aantal partners waar ik graag mee samenwerk en die ik, indien nodig, bij projecten betrek. [-> link naar je pagina met partners]

Jesse van Keeken aka sportief buitenmens
Buiten, in de natuur, vind ik rust, inspiratie en een plek om actief bezig te zijn. Al van jongs af aan. Beginnen aan de studie Tuin- en landschapsinrichting was een natuurlijke stap. Ik combineerde mijn liefde voor buiten zijn met mijn liefde voor tekenen. Tegelijkertijd sportte ik veel, ik speelde op het hoogste niveau korfbal. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk bewegen én samenwerken is. 

Vijftien jaar werkte ik als landschapsontwerper in dienst van grote en kleine bedrijven. In 2013 begon ik voor mezelf, met Buiten5. Een betere stap had ik niet kunnen zetten. Als zelfstandige kies ik projecten waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Groene en sociale projecten. Waarbij ik niet als solist werk, maar juist in samenwerkingen waarin iedereen elkaars kracht waardeert en gebruikt. Dan komt er een ongekende energie vrij. 

Buiten5 ?!
Ja, een aparte naam. Het staat voor datgene waar ik energie van krijg. 
Bij ‘Buiten’ denk ik aan frisse lucht, beweging, inspiratie, rust, ruimte, aarden. ‘5’ is de maat van een korfbal en staat symbool voor doen waar ik enthousiast van word. Want alleen dan komt de juiste energie vrij en ben ik niet te stoppen. Alleen dan bereik ik het beste resultaat.

FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail
UA-44802968-1