Image
Top
Menu

Binnentuin Ameide

Een natuurlijke binnentuin in Ameide

Voor KRKTR ontwikkeling ontwierp Buiten5 de binnentuin van de ontwikkeling. Een natuurlijke tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De tuinen grenzen allemaal aan een gemeenschappelijke waterbergende wadi. De wadi slingert door de grote tuin en nodigt naast de bewoners ook diverse planten en dieren uit.

 

Groen blauw planconcept

In de tuin vormt een Gleditsia (Valse Christusdoorn) de centrale ontmoetingsplek van de tuin. De diverse looppaden passeren de natuurlijke wadi. In de wadi worden kinderen uitgenodigd om via de stapstenen de wadi te kruisen. Vooraan de ontwikkeling spelen kinderen in de kleine natuurlijke speeltuin.

Bewoners parkeren de auto’s in parkeerkoffers tussen de woningen. Hiermee blijft de achtertuin autovrij en rustig. onder de parkeervakken wordt overtollig water uit de wadi opgevangen. Een sluitend watersysteem zorgt ervoor dat er geen wateroverlast optreedt naar de omgeving

Het Watersysteem van Ameide

Bewoners kunnen ook samen aan de slag in de gemeenschappelijke moestuin. De tuin heeft een gemeenschappelijke schuur met picknicktafel waar ze spullen kunnen opslaan en wat kunnen drinken of eten na een middag in de tuin gewerkt te hebben.

Snede door het gebied

Plankaart Voorlopig Ontwerp

UA-44802968-1