Image
Top
Menu
17 juni 2022

Ontwikkelingsplan Olympuspark goedgekeurd

Gemeenteraad keurt Ontwikkelingsplan unaniem goed

Afgelopen jaren heb ik vanuit #buiten5 samen met veel mensen van de #GemeenteAlmere en belanghebbenden in #cocreatie mogen werken aan het totstandkomen van het Olympuspark. 
Dit gebied (ca. 47 ha) aan de A6 in #AlmerePoort ligt er nu ogenschijnlijk braak bij, maar hier komt verandering in. 

Onze missie is 
“Mensen naar buiten en in beweging te krijgen en een parkomgeving”
– door te zorgen voor klimaatadaptieve groene ruimte
– door het creeren van een hoge biodiversiteit
– door de zorgen voor activiteit en ontspanning.

Hier komt een actief landschapspark met sportvoorzieningen en leisure. De functies worden geïntegreerd in een natuurlijk landschap. Het gebied krijgt een overgang van open grasrijk naar meer gesloten bosrijk en waterrijk landschap.
Alle onderdelen van het park worden ontworpen en gecreëerd met grote aandacht voor #sport#leisure#bewegen#biodiversiteit#klimaatadaptatie.

Het landschappelijk raamwerk van het Olympuspark

Dit park verbind, door het sportlint, verenigingssporten met individuele sporten, de scholen en de buurtcoaches. De klassieke teamsporten met meer individuele lange lijn sporten. 
Het park biedt op het sportlint ook ruimte voor tijdelijke parkeerfaciliteiten. Een aantal keer per jaar is er op delen van het sportlint ruimte voor parkeren. Maar voornamelijk is het een actief landschapspark.

Alle activiteiten komen samen op het meervoudig inzetbaar sportlint

Het Ontwikkelingsplan Olympuspark is in de raad positief ontvangen. Dit is een mooi compliment voor alle mensen die hier aan hebben bijgedragen.
Ik ben erg blij dat na zoveel jaar inspanning er een goedgekeurd plan ligt en er doorgegaan kan naar realisatie van de eerste activiteiten!

FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail
UA-44802968-1