Image
Top
Menu
22 oktober 2015

Buiten5 schetste mee in ideeënsessie in Swifterbant

Contrast tussen gespannen communicatie en open schetsen in Swifterband

Buiten5 in gesprek met bewoners

Buiten5 in gesprek met bewoners

Begin oktober organiseerde Dorpsbelangen Swifterbant een ideeënsessie om samen met bewoners van Swifterband na te denken over mogelijkheden voor woningbouwuitbreiding in de gemeente. Buiten5 ondersteunde de organisatoren door één van de schetssessies voor te zitten.

De avond begon roerig. Toen de eerste frustraties van bewoners eenmaal uit de lucht waren, stond het licht op groen voor een constructieve en creatieve avond.
Tijdens de schetssessies zijn de toehoorders uitgenodigd om hun ideeën naar aanleiding van de plenaire presentaties op papier te zetten.
Door vervolgens door te vragen, kwamen de echte redenen waarom mensen plekken of locaties in het dorp mooi vinden of juist niet naar voren. In het gesprek golden soms ook bewust even geen beperkingen wat betreft regelgeving. Het draaide vooral om de kwaliteit van de omgeving, met verrassende voorstellen, schetsen en ideeën als resultaat.

De input van de bijeenkomst dient als inspiratie voor het vervolgonderzoek naar gedragen groeimogelijkheden in Swifterband.

Lees het krantenartikel

Ook interesse in schetssessies met Buiten5? Klik hier om contact op te nemen

FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail
UA-44802968-1