Image
Top
Menu
26 oktober, 2015

Buiten5 presenteerde zijn visie voor transition town

Upgreening citylife

Upgreening city life

Upgreening city life

Vrijdag 23 oktober gaf Jesse van Keeken van Buiten5, binnen het opleidingstraject EDE (Transition Town) een workshop over het vergroenen van onze steden, ‘upgreening’.┬áDe EDE-training is een bootcamp van meer dan zestig workshops op het gebied van ecologie en duurzaamheid met als doel zelf een ecologische activiteit, duurzaamheidseducatie of een compleet ecodorp-project te ontwerpen.

Over niet al te lange tijd leeft 70% van de bevolking in steden. De kwaliteit van onze leefomgeving moet ook in de toekomst blijven bestaan, daar werken we hard aan. Het is echter een grote opgave om binnen de bestaande stad sterker te vergroenen. De noodzaak om te vergroenen (tegengaan hittestress, opvang zware regenval, verhoging biodiversiteit, vergroten geluksgevoel en stimuleren beweging) is echter wel hoog.
Tijdens de workshop hebben we gesproken over extra vergroeningsmogelijkheden binnen de bestaande stad en welke uitdagingen dat geeft met betrekking tot functionaliteit op maaiveld, financiering, draagvlak, esthetica.
Interesse in de presentatie? Neem contact op met buiten5 via onderstaande link.

neem contact op met Buiten5

FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail
UA-44802968-1