Image
Top
Menu

Inzending Mediaspace Mecanoo, Shared space met industrieel karakter

Aarhus (Denemarken) ontwikkelt in het voormalige industriële havengebied een nieuw stedelijk waterfront. Van industrie gebied naar een bewonderenswaardige openbare ruimte met bijzondere gebouwen. Mecanoo ontwikkelde het MEDIASPACE als een pier van de oude haven. Het gebouw verbindt over meerdere lagen de nieuwe stedelijke openbare ruimte met de stad Aarhus.

Het mediaplein, de promenade en het evenementenplein
Waar de rivier de zee ontmoet rijst het MEDIASPACE op uit de oude kade. Een mediaplein en vervoersknooppunt liggen gebundeld boven elkaar en vormen de belangrijkste entree van het gebouw. Langs de kade via de promenade lopend kom je uit bij een lager gelegen plein, hét evenementenplein van Aarhus. Het lager gelegen plein bevat industriële relicten zoals de mobiele kranen als pleinverlichting en biedt diverse mogelijkheden voor stedelijke evenementen. Door het lagere niveau is de dynamiek van de zee tot aan de voeten te beleven.

resultaat: doorgedrongen tot 2e en laatste selectieronde

opdrachtgever: Stadsbestuurders Aarhus werkgever: Mecanoo Architecten BV locatie: Aarhus Denemarken. oppervlakte: 9 ha looptijd: 2008 uitvoering:nvt programma: nieuwbouw mediaspace, shared space buitenruimte, 20.000m² evenementenplein, ca. 750m stadskade 

UA-44802968-1