Image
Top
Menu

Artis binnenste buiten

Het podium van Artis

 

Dineren bij de Beren?

Kan een mens ooit genoeg krijgen van al het moois dat een dierentuin als Artis te bieden heeft? Met de toekomstige invulling van de parkeerplaats lijkt Artis haar grenzen van wat het kan bieden te bereiken. Toch is er een kans om de Artis beleving nog verder te vergroten. Een kans om een prachtige dierentuin meer te verbinden met haar stadse omgeving. Een kans voor een nieuw podium en publiek.

Hoe presenteert een haast verborgen, intieme dierentuin zich in een wereldstad? Door de randen van de dierentuin te benutten en als podium te gebruiken voor de buitenwereld. De dierentuin Artis wordt meer dan alleen een tuin met dieren, Artis wordt dé koppeling met dieren in ons dagelijkse leven.
Artis presenteert zich nu alleen aan de klassiek betalende bezoeker die afrekent bij de kassa. Maar waarom je niet presenteren op een veel breder podium en een groter, meer divers publiek bereiken?

Hoe zou het zijn om een zondagse wandeling rondom Artis te maken en af en toe een “sneak preview” te krijgen op wat zich binnen afspeelt? Hoe zou het zijn om in het Artis restaurant romantisch te dineren naast het berenverblijf? Hoe zou het zijn om vanaf het panoramaterras over Artis heen te kunnen kijken? Of om een nachtje te slapen in het Artis Boutique Hotel?

Artis heeft haar meest waardevolle bezit, de dieren, al binnen haar poorten. Nu nog een podium om de bezoekers buiten de poorten te prikkelen en op een nieuwe manier te laten genieten van Artis.

opdrachtgever: n.v.t. eigen initiatief partners: M. de Zeeuw locatie: Middenlaan, Amsterdam oppervlakte: 100 m² looptijd: 2013 uitvoering: 2013 programma: buitenruimte, stedelijke kade, retailprogramma, horecavoorzieningen, educatie, 

UA-44802968-1