Image
Top
Menu

over Buiten5 - Buiten5

 

Ik geloof dat buiten zijn goed voor je is,

Een goede groene (openbare) ruimte …

– is zeer stressverlagend en gelukverhogend
– heeft een hoge biodiversiteit in flora en fauna
– zorgt voor frissere en schonere lucht
– is in staat om te gaan met klimaatveranderingen als hittestress, extreme neerslag en smog
– stimuleert beweging door sport & spel 

kortom…. maakt dat mensen graag buiten willen zijn! Met mijn ontwerpen wil ik dat ondersteunen en er aan bijdragen dat mensen graag naar buiten willen gaan.

Steden moeten en kunnen veel groener worden om een gezonde leefomgeving voor iedereen te kunnen bieden. 6 op de 10 mensen woont straks in een (hoog)stedelijke omgeving. Een goede groene (buiten)ruimte levert een zeer grote bijdrage aan de levenskwaliteit binnen deze stedelijke omgeving.
Mijn naam is Jesse van Keeken (Utrecht 1978) en sinds 2002 werkzaam als ontwerper van stad en landschap, een bijzonder vakgebied. Als ontwerper realiseer je een leefomgeving waar veelal anderen in leven. Dat betekent dat mijn vak om het (be)leven van anderen draait. 5 opvallende onderwerpen komen steeds weer terug in mijn projecten:

1. 

“Alles draait voor mij om het uiteindelijke resultaat; de ultieme leefomgeving”

Mijn missie is om de leefomgeving groener en gezonder te maken voor iedereen. Het draait om het resultaat van het realiseren van de ultieme leefomgeving. Mijn kracht binnen het team is het creatief vertalen van de opgave en met een kritische en creatieve blik hiermee ultieme (buiten-)ruimte voor die plek te ontwerpen.
Uiteindelijk is een geslaagde samenwerking en geslaagde leefomgeving de beste reclame.

2.
“Een project komt pas echt tot leven na oplevering.”

Een ontwerp opgave mag niet afgelopen zijn na de oplevering, dan begint het ontwerp pas tot leven te komen. Met mijn beheerachtergrond ben ik me zeer bewust van groei en afbraak van een plan. Na aanleg moet een ontwerp te onderhouden zijn en zelfs verder kunnen groeien. Na de oplevering blijft Buiten5 graag zichtbaar om de plannen écht tot leven te laten komen.

3.
“Echte teamsporters halen het beste in elkaar naar boven.”

Niet veel partijen in staat om écht samen te werken. Na bijna 25 jaar aan teamsport gedaan te hebben, waarvan 6 jaar op topsportniveau, heb ik geleerd wat een bijzondere teamprestatie is en wat het betekent om alles op alles te zetten om je doelen te behalen.  Mijn kracht zit juist in die samenwerking. Een teamprestatie betekent dat je elkaars kwaliteiten zodanig inzet zodat het maximale resultaat bereikt wordt. Hierbij is een voorwaarde dat iedereen van gelijke waarde is. In mijn werk geldt niet anders, het is voor mij zelfs een voorwaarde tot het slagen van een opgave. Iedere opgave kent een eigen rollenverdeling, maar eenzelfde doel: de geslaagde leefomgeving.

Spreekt mijn werkwijze aan en wil je eens sparren voor het opwaarderen van je buurt, straat of plein? Neem dan via de contactpagina op of blijf op de hoogte voor onze berichtgeving door je aan te melden voor updates van Buiten5.

Hopelijk tot binnenkort!
Jesse van Keeken, Buiten5

  

naar contactpagina …

 

FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail
UA-44802968-1