Image
Top
Menu

over Buiten5 -

 

Ik geloof dat buiten zijn goed voor je is
Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat mensen buiten willen zijn

 

Een goede groene (openbare) ruimte:

– is zeer stressverlagend en gelukverhogend
– heeft een hoge biodiversiteit in flora en fauna
– zorgt voor frissere en schonere lucht
– is in staat om te gaan met klimaatveranderingen als hittestress, extreme neerslag en smog
– stimuleert beweging door sport & spel 

kortom…. maakt dat mensen buiten willen zijn

Steden moeten en kunnen veel groener worden om een gezonde leefomgeving voor iedereen te kunnen bieden. 6 op de 10 mensen woont straks in een (hoog)stedelijke omgeving. Een goede groene (buiten)ruimte levert een zeer grote bijdrage aan de levenskwaliteit binnen deze stedelijke omgeving.
Mijn naam is Jesse van Keeken (Utrecht 1978) en sinds 2002 werkzaam als ontwerper van stad en landschap, een bijzonder vakgebied. Als ontwerper realiseer je een leefomgeving waar veelal anderen in leven. Dat betekent dat mijn vak om het (be)leven van anderen draait. 5 opvallende onderwerpen komen steeds weer terug in mijn projecten:

1. 

“Alles draait voor mij om het uiteindelijke resultaat; de ultieme leefomgeving”

Veel architecten / ontwerpers / ontwikkelaars willen vooral de eigen naam gevestigd zien. Mijn missie is om de leefomgeving groener en gezonder te maken voor iedereen. Het draait dus om het resultaat van het realiseren van de ultieme leefomgeving. Mijn rol binnen het team is het creatief vertalen van de opgave en met een kritische en creatieve blik hiermee ultieme (buiten-)ruimte voor die plek te ontwerpen.
Uiteindelijk is een geslaagde samenwerking en geslaagde leefomgeving de beste reclame.

2.
“Een project komt pas echt tot leven na oplevering.”

Een ontwerp opgave mag niet afgelopen zijn na de oplevering, dan begint het ontwerp pas tot leven te komen. Met mijn beheerachtergrond ben ik me zeer bewust van groei en afbraak van een plan. Na aanleg moet een ontwerp te onderhouden zijn en zelfs verder kunnen groeien. Na de oplevering blijft Buiten5 graag zichtbaar om de plannen écht tot leven te laten komen.

 

3.
“Echte teamsporters halen het beste in elkaar naar boven.”

 

Niet veel partijen in staat om écht samen te werken. Na bijna 25 jaar aan teamsport gedaan te hebben, waarvan 6 jaar op topsportniveau, heb ik geleerd wat een bijzondere teamprestatie is en wat het betekent om alles op alles te zetten om je doelen te behalen. Een teamprestatie betekent dat je elkaars kwaliteiten zodanig inzet zodat het maximale resultaat bereikt wordt. Hierbij is een voorwaarde dat iedereen van gelijke waarde is. In mijn werk geldt niet anders, het is voor mij zelfs een voorwaarde tot het slagen van een opgave. Iedere opgave kent een eigen rollenverdeling, maar eenzelfde doel: de geslaagde leefomgeving.

4.
“Het beste van toparchitecten samenbrengen.”

In mijn werkervaring heb ik met toparchitecten mogen werken. Ik heb van hun strategieën en ontwerpmethodieken geleerd en deze zodanig aangepast dat ik ze toe kan passen in de opgaven waar ik aan werk.

Spreekt mijn werkwijze aan en wil je eens sparren voor het opwaarderen van je buurt, straat of plein? Neem dan via de contactpagina op of blijf op de hoogte voor onze berichtgeving door je aan te melden voor updates van Buiten5.

Hopelijk tot binnenkort!
Jesse van Keeken, Buiten5

  

naar contactpagina …

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebookgoogle_pluspinterestlinkedinmail
UA-44802968-1